OLED TV kopen?

Een OLED kopen is natuurlijk een leuke ervaring, maar waar moet je eigenlijk beginnen tegenwoordig. Er zijn talloze verschillende types beschikbaar, de prijzen variëren enorm en er is ook nog een overschot aan verschillende OLED tv merken beschikbaar.

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeften

Daarbij zijn je eigen wensen en behoeften ook belangrijk, zo kun je op zoek zijn naar de beste televisie terwijl anderen weer op zoek zijn naar de meest interessante OLED TV aanbiedingen.

Een OLED televisie vinden kan best lastig zijn

Kortom, een goede televisie kopen is zo makkelijk nog niet en het enorme aanbod zorgt er soms voor dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dat hebben we voor je aangepakt, je kunt bij ons de beste OLED televisies en aanbiedingen in een handige top 10 zijn. Daarbij kun je allerlei tips lezen om de beste keuze te maken.

 

Bekijk Top 10 & begin met de OLED TV vergelijken

Zoals we net besproken willen we de weg naar een nieuwe OLED televisie vinden een stuk gemakkelijker maken voor jou als consument.

Bekijk de handige top 10 lijsten

Bekijk daarom onze handige top 10 lijsten, we hebben de beste televisies voor je uitgekozen en rekening gehouden met interessante tv aanbiedingen zodat je direct je slag kunt slaan als er een goed model in de aanbieding is bij een van de bekende retailers zoals Coolblue, Mediamarkt, BOL of andere aanbieders.


1. SONY KD-55AF8

Een ding is zeker, de SONY KD-55AF8 is een van de allerbeste OLED tv's van dit moment. Al je favoriete films, series en games zien er levensecht uit op het platte OLED scherm van deze top televisie van Sony. Op dit paneel gaan pixels individueel aan of uit en zijn beelden daardoor echt zwart met een krachtig contrast.

SONY KD-55AF8 & Acoustic Surface

Door de brede kleurweergave en premium UHD ondersteuning weet je zeker dat het wel goed zit met de beeldkwaliteit. Door de geintegreerde de Acoustic Surface technologie produceert de tv geluid door te trillen.

Doordat het geluid direct uit het scherm komt, klinken stemmen en effecten extra realistisch, in de voet zit namelijk een subwoofer verwerkt die diepe basstrillingen produceert.

✓ OLED scherm zorgt voor een beeld met een hoge contrastratio en natuurlijke kleuren.

✓ UHD premium levert een hogere helderheid en breder kleurbereik dan standaard UHD.

✓ Dankzij de 100 Hz beeldverversing worden snelle beelden vloeiend weergegeven.


2. LG OLED65B8P

Deze OLED TV van LG is weer uitgerust met allerlei nieuwe technische snufjes en dat is direct te merken als je films,series of games gaat spelen op de LG OLED65B8P.

LG OLED65B8P vol met nieuwe techniek

De pixels van deze OLED televisie worden individueel opgelicht en zwarte beelden zijn daardoor ook echt zwart. Bekijk al je favoriete HDR beelden en dankzij de Dolby Vision, HDR10 en HLG ondersteuning weet deze OLED TV van LG direct wat hij met HDR beelden aanmoet.

Handige WebOS software

Daarbij heb je de beschikking over WebOS, deze software kun je makkelijk aansturen met de meegeleverde Magic Remote waar je gemakkelijk mee schakelt tussen je favoriete entertainment zoals Youtube of internet.

✓ Je bekijkt met deze tv realistische en kleurrijke HDR beelden dankzij het 10 bit paneel.

✓ Dit OLED scherm levert beeld met een hoge contrastratio en natuurgetrouwe kleuren.

✓ UHD premium levert een hogere helderheid en breder kleurbereik dan standaard UHD.


3. Panasonic TX-55FZW835

Panasonic heeft de afgelopen jaren al een aantal interessante OLED televisies op de markt gebracht en de Panasonic TX-55FZW835 is daar geen uitzondering op.

Geweldig beeld op de Panasonic TX-55FZW835

De nieuwe HCX-processor met Clear Motion en OLED HCX Motion Drive zorgen voor een geweldige beeldkwaliteit met veel levendige kleuren, haarscherpe beelden en veel contrast. Ook kun je gebruik maken van de Master HDR OLED en heb je de mogelijkheid om SMART functies te gebruiken.

Speciale modussen voor gamen & sport

Ben je iemand die veel sport kijkt of game je veel op je OLED tv? Dan is de handige Game- en Sportmodus misschien iets voor jouw, de Panasonic TX-55FZW835 stelt zichzelf helemaal af op de perfecte omstandigheden voor dit soort gebruik.

✓ Makkelijke afstandsbediening die navigeren een waar genot maakt

✓ HCX-processor zorgt er voor dat deze OLED tv scherpe beelden vloeiend afspeelt

✓ 4K Pro HDR beelden voor haarscherpe beelden en levendige kleuren tijdens films


4. LG OLED55C8PLA

Wil jij het gevoel hebben dat je daadwerkelijk aanwezig bent in een film en serie, dan is de LG OLED55C8PLA een optie. Deze OLED TV zorgt er voor dat je zwarte beelden echt zwart zijn zoals je gewend bent van LG.

Krachtige A9 processor in de LG OLED55C8PLA

De ingebouwde A9 processor zorgt er voor dat je beeldweergave gedetailleerd en vloeiend wordt verzorgd. Daarbij heb je toegang tot allerlei SMART functies zoals websites, apps, games of bekende programma's zoals Netflix.

Magic Remote afstandsbediening

Met de Magic Remote blader je tussen al je verschillende apps. Tegenwoordig gebruik je zwaaibewegingen of simpele spraakopdrachten, dat gaat allemaal een stuk sneller als toetsen indrukken.

✓ De A9 processor zorgt er voor dat de beeldweergave extra gedetailleerd en vloeiend is.

✓ Het OLED scherm heb je een beeld met een hoge contrastratio en natuurgetrouwe kleuren.

✓ UHD premium levert een hogere helderheid en breder kleurbereik dan standaard UHD.


5. Sony KD-55AF9

Als je op zoek bent naar de perfecte OLED televisie met realistische beeld- en geluidsweergave ben je aan het juiste adres bij de Sony KD-55AF9.

Mega scherpe HDR beelden op de Sony KD-55AF9.

Zwarte beelden zijn echt zwart en de 4K en HDR ondersteuning zorgen er voor dat je tv een gedetailleerd en helder beeld met een sterk contrast tussen kleuren en zwarttinten voorgeschoteld krijgt.

Picture Processor X1 Ultimate

Daarbij heb je nog een aantal nieuwe technische snufjes zoals de Picture Processor X1 Ultimate neutraliseert beeldfouten en zorgt voor een sterke 4K en HDR upscaling waardoor je beeld nog beter wordt.

Daarbij heb je ook bij deze OLED tv de beschkking over de Acoustic Surface technologie die aangestuurd wordt door de dubbele subwoofers in de standaard.

✓ OLED scherm geeft beeld met een hoge contrastratio en natuurgetrouwe kleuren.

✓ UHD premium levert een hogere helderheid en breder kleurbereik dan standaard UHD.

✓ Dankzij de 100 Hz beeldverversing worden snelle beelden vloeiend weergegeven.


6. Loewe Bild 4.55

Loewe is natuurlijk een bekend premium merk in de OLED televisie wereld. De Loewe Bild 4.55 zorgt gegarandeerd voor geweldige beelden tijdens het spelen van games, het kijken van films of het bekijken van je favoriete serie. De pixels van het scherm worden individueel opgelicht en er is een groot contrast zichtbaar tussen kleuren en zwarte schermen.

HDR & Dolby Vision ondersteuning

Daarbij heb je de beschikking over HDR en Dolby Vision ondersteuning en heb je gegarandeerd heldere beelden.

Loewe Bild 4.55 besturingssysteem

Daarbij beschik je over het gebruiksvriendelijke Loewe OS besturingssysteem waarmee je gemakkelijk schakelt tussen internet en live tv. Ook heb je de beschikking over goed geluid met de geïntegreerde soundbar waardoor het geluid zuiver en diep klinkt.

✓ OLED scherm zorgt voor beeld met een hoge contrastratio en natuurgetrouwe kleuren.

✓ Deze OLED tv geeft realistische en kleurrijke HDR beelden dankzij het 10 bit paneel.

✓ Loewe OS besturingssystem brengt live televisie, apps en internet overzichtelijk samen.


7. Philips 65OLED903

Philips staat natuurlijk al jaren bekend als een van de meest populaire OLED televisie leveranciers, je geniet met de Philips 65OLED903 van hoogwaardig beeld en geluid en je hebt de beschikking over beeld dat gemakkelijk 4K beelden produceert.

Geweldig geluid & Beeld

In combinatie met de P5 Perfect Picture Engine en de HDR ondersteuning komen de meest subtiele kleur- en zwarttinten geweldig tot leven op deze OLED TV.

Bowers & Wilkins speakers 

Als je een film gaat kijken kun je overigens ook genieten van het geweldige geluid door de ingebouwde Bowers & Wilkins speakers die er voor zorgen dat je geweldig geluid met een diepe bass waarneemt tijdens elke film. Uiteraard kun je ook beschikken over de bekende Ambilight techniek die er voor zorgt dat de muur achter je TV in de kleuren van je beeldscherm veranderen.

✓ OLED scherm geeft je een beeld met een hoge contrastratio en natuurgetrouwe kleuren.

✓ UHD premium levert een hogere helderheid en breder kleurbereik dan standaard UHD.

✓ Dankzij de ingebouwde Bowers & Wilkins soundbar klinkt het geluid helder en krachtig.


8. LG OLED65E8PLA

Als je een echte realistische filmbeleving wilt ervaren op een OLED TV ben je bij LG aan het goede adres. De LG OLED65E8PLA levert een enorm krachtig contrast en zorgt er voor dat je levensechte kleuren op je beeld voorgeschoteld krijgt.

Krachtige A9 Processor bij de OLED65E8PLA 

Daarbij heb je de beschikking over een A9 processor zodat alle beelden vloeiend voorbijkomen en je gemakkelijk kunt schakelen tussen live televisie en online entertainment.

Magic Remote OLED65E8PLA 

Daarbij krijg je de Magic Remote van LG meegeleverd, met deze afstandsbediening kun je gemakkelijk bladeren tussen al je entertainment door het gebruik van zwaaibewegingen en spraakopdrachten, daardoor hoef je niet steeds meer toetsen in te drukken.

✓ OLED scherm geeft je beeld met een hoge contrastratio en natuurgetrouwe kleuren. 

✓ UHD premium levert een hogere helderheid en breder kleurbereik dan standaard UHD.

✓ De krachtige A9 processor is de beeldweergave extra gedetailleerd en vloeiend.


9.Loewe Bild 2.55 OLED

Loewe heeft voor echte liefhebbers van OLED televisies een model uitgebracht dat in iedere woonkamer volstaat. De Loewe Bild 2.55 OLED zorgt er voor dat je op ieder moment kunt genieten van realistische beeld- en geluidskwaliteit.

Geweldige OLED beeld op de Loewe Bild 2.55

Elke schermpixel licht individueel op en schakelt zichzelf uit waardoor je een krachtig contrast en een perfect zwart beeld voorgeschoteld krijgt.

Geintegreerde soundbar in de Loewe Bild 2.55

Onder het scherm zit een geïntegreerde soundbar met 2 speakers van 20 watt. Daardoor heb je ook nog eens geweldig geluid tijdens iedere film of serie. Als de tv niet recht voor je kijkpositie staat, kun je hem door de draaibare voet gemakkelijk naar je toe plaatsen zodat je de perfecte kijkhoek hebt.

✓ Loewe OLED scherm geeft beeld met een hoge contrastratio en natuurgetrouwe kleuren.

✓ Je bekijkt met deze tv realistische en kleurrijke HDR beelden dankzij het 10 bit paneel.

✓ Geïntegreerde mediaspeler bekijk je films, series en foto's direct vanaf usb geheugen.


10. LG OLED77W7V

De prijs is natuurlijk erg hoog maar deze OLED TV van LG is een uniek model. Het unieke design en de montage van het flinterdunne design maken de LG OLED77W7V een echte topper in het OLED assortiment.

Enorm dun, maar megakrachtig & groot scherm

De televisie is maar 2,57 millimeter dik en wordt met een speciaal magneetsysteem aan de muur bevestigd. Je vraagt je misschien af waar alle elektronica en kabels zijn gebleven, dat is simpel.

Geen elektronica & een handige soundbar

Deze zijn verwerkt in een basis die ook nog eens als soundbar dient, dit geluidssysteem maakt ook nog eens gebruik van Dolby Atmos waardoor je de allerbeste geluidservaring hebt tijdens het kijken van films en series. De prijs van deze geweldige Wallpaper TV is enorm maar dan heb je wel de beschikking over de allerdunste en misschien wel allerbeste OLED TV ooit.

✓ Deze Wallpaper TV zorgt voor een totaal nieuwe kijkervaring door uniek design & bevestiging aan muur door magneten.

✓ Je hebt de beschikking over smart functies met de bekende LG WebOS 3.5

✓ LG Signature OLED77W7V is de meest unieke OLED televisie van de afgelopen jaren. Een echte aanrader voor televisie freaks!


Een OLED TV kopen, waar op letten?

De afgelopen jaren zijn er weer talloze verschillende types televisie bijgekomen, een van dat soort types is de welbekende OLED TV. In 2009 waren de eerste ontwikkelingen rond dit type al zichtbaar en het lukte LG in 2014 om de allereerste OLED TV te lanceren.

Beeldkwaliteit is subliem

Een van de grootste redenen om OLED te introduceren was het aanzienlijke verschil in beeldkwaliteit ten opzichte van oudere concurrerende modellen. We moeten zeggen, dat is aardig gelukt want de OLED TV is uitgegroeid tot een van de meest populaire keuzes bij Nederlandse consumenten.

De officiële naam van OLED

De officiële naam van OLED is de ''Organic Light Emitting Diode". Dat klinkt als een hele mond vol maar in feite is de OLED TV een verbeterde versie van de welbekende LCD televisie.

Voordelen van een OLED televisie

Een groot verschil tussen deze types is dat de OLED tv zonder achtergrondverlichting werkt, daarbij zijn de kijkkasten een stuk milieuvriendelijker en wordt er een stuk minder energie gebruikt waardoor je ook nog gemakkelijk op energiekosten kunt besparen.

Een ander voordeel is dat OLED televisies een stuk dunner zijn en licht in gewicht zijn, opvallend is dat de beeldkwaliteit daar geen enkel moment onder te leiden heeft.

OLED tv prijs

Als je een QLED TV kopen overweegt raden we je aan om goed onderzoek te doen want een televisie kost vaak al minimaal 1500 euro of meer.

Nadelen oled tv

Een nadeel van OLED televisies is het risico op inbranden, dit ken je misschien nog wel van de oudere plasma televisies. Ook bij OLED tv's heb je risico op inbranding of beeldretentie. In principe betekent dit dat je scherm een statisch plaatje onthoudt en dat kan gaan doorschijnen in andere beelden.

Er is soms sprake van beeldretentie

Er is redelijk wat onderzoek gedaan naar het inbranden van oled televisies. Daaruit bleek dat het inderdaad kan voorkomen, maar dat het eigenlijk alleen voorkomt als dezelfde beelden vele uren op het scherm getoond worden.

Daarbij is beeldretentie niet blijvend schadelijk en hersteld het als het ware weer terug naar de originele staat. Als je op een normale manier gebruik maakt van een OLED TV is de kans klein dat je last krijgt van beeldretentie of inbranders.

Hoe werkt een OLED TV?

Grote reden daarvoor zijn de zogenoemde diodes, deze werken namelijk afzonderlijk van elkaar waardoor je verzekerd bent van enorm heldere kleuren als je bijvoorbeeld gebruikt maakt van een oled tv 4k of HDR.

De zwartwaarden worden daarbij ook enorm goed in beeld gebracht, veel televisie eigenaren vinden het wel zo fijn als zwart ook echt zwart is. Daar speelt de 4k oled tv handig op in want er zijn maar weinig modellen die dit zo kunnen realiseren. Daarbij wordt de kijkervaring geoptimaliseerd door de brede kijkhoeken en is het mogelijk om met 180 graden naar de TV te kijken. Ook kun je de TV ophangen aan de muur of hem op een meubel plaatsen.

OLED schermen worden al een hele tijd gebruikt

Misschien ken je OLED al wel van je telefoon, dit soort schermen worden namelijk al een tijdje gebruikt voor telefoons, tegenwoordig dus ook voor televisies, waar er in het begin nog wat problemen waren met grote schermen en OLED is dit tegenwoordig helemaal veranderd. In het begin kon je alleen kleine OLED televisies kopen, tegenwoordig is het al mogelijk om 55 inch oled televisies te kopen en er zijn zelfs al grotere modellen beschikbaar.

Speciale pixels geven topkleuren

De pixels van OLED zijn speciaal ontwikkeld zonder achtergrondverlichting
De pixels van je OLED televisie bestaan uit speciale organische materialen die speciaal licht geven als er stroom doorheen gaat.

Elke pixel in het scherm geeft licht

Elke pixel geeft zelf licht waardoor er zoals eerder besproken geen achtergrondverlichting meer nodig is. Als je naar het contrast kijkt van een OLED TV kun je zien dat dit subliem is ten opzichte van andere modellen.

Dat betekent dat je zowel in de lichte als de donkere delen van het beeld nog veel details kunt zien.

Alle grote merken hebben deze tv's

Het is tegenwoordig niet meer dan normaal dat grote merken oled-tv's in het assortiment hebben opgenomen. Alleen Samsung brengt geen eigen OLED tv's uit, deze hebben een eigen lijn die ze ook wel QLED noemen.

Wat is het verschil tussen een LED TV en een OLED TV?


⦁ Over het algemeen zijn OLED televisies een stuk dunner en lichter als de traditionele LED TV. Er wordt namelijk een hele laag verlichting weggelaten bij een nieuwe OLED. Daarnaast zijn sommige schermen zelfs net zo dun als een 2 euromunt.
⦁ De kijkhooek van een OLED televisie is een stuk groter, dat is ook zo als er donkere en lichte delen in het beeld zijn. De details zijn daardoor over het algemeen een stuk beter te zien als bij een LED TV. Er zijn de afgelopen jaren al steeds meer curved oled tv uitgebracht, daardoor is de korte hoek van je scherm goed zichtbaar als je vanaf de zijkant naar je televisie kijkt. Een oled tv curved hoeft daarbij ook helemaal niet duurder te zijn als een normaal type.
⦁ Het contrast en de helderheid van het beeldscherm van een OLED televisie is een stuk hoger ten opzichte van een LED televisie.
⦁ De OLED TV is een stuk energiezuiniger dan een LED TV, dat heeft voornamelijk te maken met het weglaten van de achtergrondverlichting
⦁ Bijna alle OLED televisies zijn voorzien van internet en SMART TV mogelijkheden, daarbij heb je ook de beschikking over 3D ondersteuning en kun je ten alle tijde Netflix kijken zoals jij dat wil!Goedkope oled tv of een duurdere oled tv aanbieding?

Het kan natuurlijk zijn dat je graag een OLED televisie wil kopen maar dat je absoluut niet teveel wil betalen. Je kunt dan op zoek gaan naar de goedkoopste oled tv, de zoektocht naar zo'n model hoeft helemaal niet moeilijk te zijn want er zijn tegenwoordig meer dan genoeg goedkope oled tv te koop in Nederland. Tenslotte zijn deze types al vanaf 2014 op de markt en er worden elk jaar honderden nieuwe modellen op de markt gebracht.

OLED tv test

Maar moet je nu een oled tv kopen of niet is de vraag die veel mensen ons stellen. Wij vinden absoluut van wel, als je een redelijk budget hebt en je bent op zoek naar een goede televisie die jaren vooruit kan is het slim om een OLED televisie aan te schaffen.

De levensduur van OLED televisies

De levensduur oled tv is doorgaans makkelijk 5 jaar en er zijn belachelijk veel oled tv reviews te vinden op het internet. Maak het jezelf gemakkelijk en bekijk onze top 10 om alle aanbiedingen en meest gekochte modellen direct inzichtelijk te krijgen.

Welke schermgroottes zijn er?

Over het algemeen zijn er tegenwoordig OLED televisies te verkrijgen in werkelijk elke maat. Zo kun je kiezen voor een kleine oled tv of heb je de beschikking over de nieuwste oled tv van 65 inch. Kortom, er is voor ieder wat wils, over het algemeen wordt er door Nederlanders het meeste gezocht op de volgende types:
⦁ oled tv 55 inch
⦁ 49 inch oled tv
⦁ 40 inch oled tv
⦁ 65 inch oled tv
⦁ 55 inch oled tv
⦁ oled tv 50 inch
⦁ 43 inch oled tv
⦁ oled tv 42 inch
⦁ oled tv 60 inch
⦁ oled tv 40 inch
⦁ oled tv 32 inch
⦁ oled tv 49 inch
⦁ oled tv 43 inch
⦁ oled tv 65 inchMaak een Gratis Website met JouwWeb