SMART TV kopen?

Een SMART TV kopen is natuurlijk een leuke ervaring, maar waar moet je eigenlijk beginnen tegenwoordig. Er zijn talloze verschillende types beschikbaar, de prijzen variëren enorm en er is ook nog een overschot aan verschillende SMART TV types beschikbaar.

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeften

Daarbij zijn je eigen wensen en behoeften ook belangrijk, zo kun je op zoek zijn naar de beste televisie terwijl anderen weer op zoek zijn naar de meest interessante SMART TV aanbiedingen.

Een SMART televisie vinden kan best lastig zijn

Kortom, een goede SMART televisie kopen is zo makkelijk nog niet en het enorme aanbod zorgt er soms voor dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dat hebben we voor je aangepakt, je kunt bij ons de beste SMART televisies en aanbiedingen in een handige top 10 zijn. Daarbij kun je allerlei tips lezen om de beste keuze te maken.

 

Bekijk Top 10 & begin met de SMART TV vergelijken

Zoals we net besproken willen we de weg naar een nieuwe SMART televisie vinden een stuk gemakkelijker maken voor jou als consument.

Bekijk de handige top 10 lijsten

Bekijk daarom onze handige top 10 lijsten, we hebben de beste televisies voor je uitgekozen en rekening gehouden met interessante tv aanbiedingen zodat je direct je slag kunt slaan als er een goed model in de aanbieding is bij een van de bekende retailers zoals Coolblue, Mediamarkt, BOL of andere aanbieders.


1. LG 49UK6300

Ben jij een tv fanaat?

Wanneer je een echte tv fanaat bent die meer wilt kijken dan tv-programma’s, dan is de LG 49UK6300 echt iets voor jou. Deze smart tv is namelijk voorzien van het nieuwste WebOS 3.5 besturingssysteem. Met deze fantastische ontwikkeling krijg je toegang tot vele dingen zoals websites, games en streaming diensten zoals Youtube, Netflix en diverse andere applicaties. 

 

Overzichtelijker krijg je het niet!

Bovendien kan je alles heel overzichtelijk bekijken in het hoofdmenu en schakel je gemakkelijk tussen apps. De smart tv heeft veel HDMI ingangen, maar liefst 3. Denk dan even aan bijvoorbeeld de decoder, de sound-bar en als je een game liefhebber bent natuurlijk de game console. Dit is heel handig wanneer je niet de hele tijd wilt wisselen van kabels. Bekijk je favoriete 4K beelden en geniet van de immens scherpe beeldweergave. Je zult nooit een detail missen van een film, serie of game missen. 

Het nieuwe besturingssysteem WebOS 3.5 maakt het enorm overzichtelijk om te schakelen van televisie naar apps of als je op het internet wilt surfen

Snel en gemakkelijk via Wi-Fi je smart tv draadloos verbinden met het internet

Je sluit 3 verschillende apparaten tegelijk aan op de 3 HDMI ingangen van de tv. Hiermee creëer je enorme zorgeloosheid en hoef je nooit meer kabels te wisselen

 


2. Samsung QE75Q9F

 

Enorm scherp beeld!

Deze Samsung QE75Q9F is een van de beste smart tv’s op de markt. Het geeft enorm scherpe kwaliteit en daarmee is de QLED smart tv uitgerust met Quantum Dots. Hiermee kan de smart tv niet alleen enorm scherpe en heldere beelden weergeven, maar ook een kleurvolume van maar liefst 100%. Dit betekent dat je daadwerkelijk alles ziet met enorme kleurcontrasten. 

Full array achtergrondverlichting Samsung QE75Q9F

Dankzij de full array achtergrondverlichting worden ook donkere  scènes een fantastische beleving. Ook is de tv voorzien van allerlei life-time momenten zoals weersverwachting of het kan zelfs leuke portretten weergeven zodat er geen zwart interieur in je woonkamer is.

Het Quantum Dot paneel zorgt voor extreem heldere, scherpe en rijke beelden

Wanneer je geen tv kijkt kan je de Ambient mode aanzetten waaronder mooie kunst kan worden getoond.

De Samsung Smart Hub brengt live televisie, apps en internet overzichtelijk samen.

 


3. Sony KD-65AF9

 

Realisme op zijn best

Met de Sony KD-65AF9 ben je zeker van een realistisch beeld- en geluidsweergave. Het OLED scherm van deze tv bevat pixels die zo scherp zijn dat je echt niks anders meer wilt. Hierdoor zijn zwarte beelden ook daadwerkelijk écht zwart. In combinatie met de 4K en HDR ondersteuning levert de tv een gedetailleerd en helder beeld met een sterk contrast tussen kleuren. Hiermee creëeren zij dus een echte beleving.

De toekomst komt steeds dichterbij

De Picture Processor X1 Ultimate neutraliseert beeldfouten en zorgt voor een excentrieke 4K en HDR upscaling. Hiermee heb je dus altijd scherp beeld. Dankzij de Acoustic Surface technologie produceert het scherm geluid door te trillen. Dit zorgt voor een natuurgetrouw geluid waarbij effecten weliswaar levensecht worden. De dubbele subwoofers in de standaard brengen de soundtrack van een spannende film of game echt tot leven.

Dankzij het OLED scherm heb je een beeld met een hoge scherpte en beeldresolutie met natuurgetrouwe kleuren. 

UHD premium levert een hogere helderheid en gevarieerder kleurbereik dan standaard UHD. 

Door de 100 Hz beeldverversing worden snelle beelden goed weergegeven. Hiermee kijk je dus nooit meer naar slecht beeld.

 

4. Panasonic TX-65FZW804

Details van de toekomst

Als je elk detail of kleurverschil van een film wilt zien, is de Panasonic TX-65FZW804 echt iets voor jou. Het OLED scherm van deze televisie levert goede zwartwaarden, waardoor er een krachtig contrast ontstaat op de tv. In combinatie met de Studio Colour HCX3 Processor zie je elke subtiele grijs- of kleurtint van een film of natuurvideo. Hiermee is de beleving fenomenaal.

Helder en SMART functies

Of je nu naar een wedstrijd of een actiescène kijkt, elke snelle beweging komt vloeiend in beeld. Dit komt door de 100 Hertz beeldverversing. Is er niets op tv? Verbind de televisie dan via internet met smart tv. Dankzij het overzichtelijke menu schakel je snel tussen websites en bekende apps zoals YouTube en Netflix.

Dankzij het OLED scherm heb je een beeld met een hoge contrastratio en fenomenale kleuren. 

UHD premium levert een hogere helderheid en diepere kleuren dan standaard UHD. 

Dankzij de 100 Hz beeldverversing worden snelle beelden vloeiend weergegeven. Hiermee zal je beeld nooit haperen

 


5. Philips 65OLED803

OLED op zijn best

Met de Philips 65OLED803 bekijk je haarscherpe beelden met een levensecht contrast. Het OLED scherm van deze 4K televisie bevat pixels die exponentieel oplichten. Zwarte beelden zijn hierdoor écht zwart. In combinatie met de P5 Perfect Picture Engine creëert de tv een sterk contrast van kleuren, zodat kleur- en zwarttinten extra realistisch zijn.

Veelzijdige SMART functies

Je kijkbeleving krijgt een extra dimensie dankzij de driezijdige Ambilight techniek. Hiermee verlicht je de muur achter de tv in de kleuren van het beeld. Dit ziet er fijn uit en is rustiger voor je ogen wanneer je in het donker kijkt. Is er niets op tv, open dan de smart tv functies. Via een overzichtelijk hoofdmenu schakel je gemakkelijk tussen live tv, websites en apps zoals YouTube en Netflix. 

Dankzij het OLED scherm heb je een beeld met een hoge contrastratio en fijne kleuren. 

UHD premium levert een betere helderheid en dieper kleurbereik dan standaard UHD. 

Ambilight verlicht de wand achter de tv in de kleuren van het beeld. Dit zorgt voor een mooie beleving.

 


6. Panasonic TX-55FZW954

Kwaliteit pur sang

Met de Panasonic TX-55FZW954 maak je een mooie thuisbioscoop. Deze televisie is uiteraard uitgerust met een OLED scherm. Hierdoor is zwart écht zwart en ontstaat er een diep contrast tussen zwart- en kleurtinten. De Studio Colour HCX3 Processor en de HDR ondersteuning staan garant voor een scherpe beeldkwaliteit met een diep kleurbereik. Zet je favoriete film of documentaire op en geniet van een realistische beeldweergave.

Veelzijdige SMART functies

Als er niets op tv is, verbind je het toestel via internet met de smart tv functies. Zo schakel je snel naar bekende apps zoals YouTube en Netflix. Onderaan de televisie vind je een geïntegreerde soundbar. Dit geluidssysteem zorgt voor een duidelijke weergave van effecten en dialogen, terwijl spannende scènes extra meeslepend zijn.

 

Dankzij het OLED scherm heb je een beeld met een scherpe contrastratio en realistische kleuren. 

UHD premium levert een sterkere helderheid en dieper kleurbereik dan standaard UHD. 

Dankzij de 100 Hz beeldverversing worden snelle beelden vloeiend weergegeven. Hiermee heb je dus geen haperingen meer. 


7.Samsung QE65Q8F

Beeldscherpte met Quantum Dots

Met de Samsung QE65Q8F komen je favoriete films gedetailleerd en kleurrijk in beeld. Het scherm van deze QLED televisie beschikt over kleine Quantum Dots. Deze techniek staat garant voor een scherp beeldweergave en een kleurvolume van 100%. Hierdoor is elke subtiele kleurtint van een mooie scène duidelijk zichtbaar.

Ambient Mode

Dankzij de Ambient Mode staat er na het tv kijken geen zwart scherm in je kamer. Hiermee kun je van allerlei life-time momenten zoals weersverwachting of het kan zelfs leuke portretten weergeven zodat er geen zwart interieur in je woonkamer is. 

Zo vormt de televisie 1 geheel met je interieur. Als je de tv met internet verbindt, krijg je toegang tot de Smart Hub. Via een overzichtelijk menu schakel je tussen aangesloten apparaten, websites en videodiensten als YouTube en Netflix.

Het Quantum Dot paneel zorgt voor rijke, pure kleuren en een goede schermhelderheid. 

Als je geen tv kijkt, toont de Ambient Mode kunst, foto's of informatie op het scherm. Nooit meer zwart in je interieur.

De Samsung Smart Hub brengt live televisie, apps en internet overzichtelijk samen. Heel handig vinden wij.


8. Samsung UE75NU8000

UHD Premium

Met de Samsung UE75NU8000 mis je geen detail van een film, serie of sportwedstrijd. Deze UHD Premium televisie produceert scherpe beelden, een hoge helderheid en een breed kleurbereik. In combinatie met de beeldverversing van 100 Hertz komt elke actie vloeiend in beeld en krijg je nooit meer haperingen in beeld. 

Samsung Smart Hub

Verbind de tv met internet en krijg toegang tot de Samsung Smart Hub. Deze enorme innovatieve oplossing brengt live tv, websites en handige apps overzichtelijk samen. Op deze manier schakel je snel tussen je favoriete apps zoals YouTube en Netflix. Dankzij de meegeleverde Premium One Remote Control zeg je vaarwel tegen meerdere afstandsbedieningen. Makkelijker dan dit word het niet.

 

 

UHD premium levert een sterke helderheid en dieper kleurbereik dan standaard UHD. 

Dankzij de 100 Hz beeldverversing worden snelle beelden vloeiend weergegeven. Dit voorkomt haperingen.

Met de Samsung Smart Hub breng je live televisie, apps en internet overzichtelijk samen.


9. Panasonic TX-55FZW804

OLED op zijn best

Als je elk detail of kleurverschil van een film wilt zien, is de Panasonic TX-55FZW804 iets voor jou. Ben je zo een tv fanaat? Het OLED scherm van deze televisie levert sterke zwartwaarden, waardoor er een explosief contrast ontstaat. In combinatie met de Studio Colour HCX3 Processor zie je elke subtiele grijs- of kleurtint van een film of documentaire.

Scherpe beeldverversing

Of je nu naar een wedstrijd of een leuke scène kijkt, elke snelle beweging komt vloeiend in beeld. Zo heb je dus nooit meer last van haperingen. Dit komt door de 100 Hertz beeldverversing. Is er niets op tv? Verbind de televisie dan via internet met smart tv. Dankzij het overzichtelijke menu schakel je snel tussen websites en bekende apps zoals YouTube en Netflix.

Dankzij het OLED scherm heb je een beeld met een sterke contrastratio en realistische kleuren. 

UHD premium levert een hogere helderheid en breder kleurbereik dan standaard UHD.

Dankzij de 100 Hz beeldverversing worden snelle beelden vloeiend weergegeven. Hiermee ervaar je nooit meer haperingen.


10. Sony KD-65XE8505

Scherpe beeldverversing

De Sony KD-65XE8505 is een 4K TV met een beeldverversing van 100 Hertz. Hierdoor komen snelle bewegingen vloeiend in beeld. Dat is handig als je vaak games speelt of naar programma’s/films kijkt waarin snelle beelden worden vertoond.

Android TV besturingssysteem

Als er niets op tv is, krijg je via internet toegang tot de smart tv functies. Het Android TV besturingssysteem brengt live televisie, apps en internet overzichtelijk samen, wanneer er niks op tv is schakel je snel naar YouTube of Netflix. Zo schakel je snel tussen alle functies. Door de 4K resolutie en het Triluminos scherm kijk je naar scherpe beelden met een realistische kleurweergave.

UHD premium levert een sterkere helderheid en realistischer kleurbereik dan standaard UHD. 

Dankzij de 100 Hertz beeldverversing worden snelle beelden vloeiend weergegeven. Hiermee heb je nooit meer last van haperingen!

Je bekijkt met deze tv realistische en kleurrijke HDR beelden dankzij het 10 bit paneel. 


Wat is een smart tv?

Een smart tv is een televisie die verbonden is met het internet. Dit kan je eenvoudig doen door de tv te koppelen aan je internet thuis via wifi of met een ethernetkabel. Er zijn diverse applicaties (apps) geïnstalleerd, bijvoorbeeld YouTube of Netflix. Hiermee kun je dus op je televisie dingen bekijken wat je normaal op het internet doet of waar je internet voor nodig hebt. Je kan extra functies bedienen door middel van je smart-afstandsbediening.

Besturingssystemen

De bekendste tv-merken zoals Samsung, Philips, Sony en LG hebben allemaal een zelfontwikkeld smart tv systeem met een eigen design en app-store. Sony en Philips maken gebruik van het besturingssysteem van Google, Android TV. Daarnaast kunnen andere smart tv’s op andere software-systemen draaien. Niet alle apps die je wenst zijn op smart tv’s beschikbaar. Dat verschilt per merk, je kan altijd bekijken welke apps je smart tv ondersteunt. 

Smart-tv bedienen

Sommige tv-merken leveren bij een smart-tv een speciale afstandsbediening om de speciale smart tv functies te gebruiken. Bijvoorbeeld de afstandsbediening van LG. Deze afstandsbediening is erg onderscheidend door ermee te kunnen wijzen en richten beweeg je een cursor rechtstreeks over het beeldscherm. Je kan ook via je afstandsbediening spraakfuncties activeren waarin je in kunt spreken in een microfoon naar welke app je wilt of wat je wilt zien. Enorme technologische ontwikkelingen vinden wij!

 

Internet gebruiken op je smart-tv

Je kunt ook op het internet browsen met je smart tv. Dit kan eenvoudig door het internet te openen en webpagina’s op je tv wilt bekijken. Dit werkt wel iets minder fijn als je gewend bent om via de laptop of tablet.

Apps opeens weg

Het kan gebeuren dat apps verdwijnen van je smart tv menu. Tv fabrikanten geven ter vergeefs geen garantie dat apps op je smart tv blijven werken. Dit heeft te maken met appontwikkelingen en de software die de apps ondersteunen.
Het is al vaker gebeurd dat apps van je smart tv verdwijnen.

Zo is bijvoorbeeld de Skype-app van Samsung smart tv’s verdwenen. Nog een voorbeeld is de NPO-app die niet meer beschikbaar is voor smart tv’s die voor 2014 zijn uitgebracht. Dit heeft onder andere te maken met de software die niet mee kan met die nieuwere smart tv’s. Dit is zeer teleurstellend aangezien de consumenten vinden dat de apps moeten blijven werken zo lang ze de smart tv gebruiken.

Oplossing voor verdwenen apps

Wanneer het voorkomt dat je functies of apps verliest, kan je die wellicht terug laten komen door middel van een losse mediaspeler aan te schaffen. Dit is een slim idee als je apps van je smart tv zijn verdwenen, functies ontbreken of wanneer je tv geen smart tv is. Met een mediaspeler van bijvoorbeeld je provider kan je toch gebruik maken van de smart-functies.

Privacy 

Wanneer je een smart tv installeert, krijg je privacy-voorwaarden te zien die je wel of niet kunt accepteren. Dit heeft te maken met de functionaliteiten die de smart tv biedt. Je kan ook smart tv’s gebruiken zonder voorwaarden te accepteren. Dit zal wel effect hebben voor het optimale gebruik van de smart tv. Wanneer je de privacyvoorwaarden accepteert moet je eerst lange en gecompliceerde teksten lezen voor dat je voor accepteren kiest. Deze zijn moeilijk leesbaar en staat vol met juridische benamingen en is lastig te begrijpen voor de consument.

Prijzen SMART variëren

Wanneer je een smart tv wilt kopen kan je zien dat de prijzen enorm variëren. Je hebt smart tv aanbiedingen die aantrekkelijk zijn en je hebt de normale prijs. Ook verschilt het natuurlijk per merk wat je betaalt. Het is tegenwoordig niet meer lastig om erachter te komen welke smart tv het goedkoopst is.

Goedkoopste smart tv

Wanneer je voor de goedkoopste smart tv wilt gaan kan je het beste op internet kijken welke het goedkoopst is en reviews lezen of deze smart tv goed is. Dit geldt voor hetzelfde als je simpelweg een tv-fanaat bent je de beste smart tv wilt. Zoek op het internet de top 10 beste smart tv’s en je kan op basis daarvan en reviews je keuze maken.

 Resolutie van een smart tv, waar let je op?

Regelmatig krijgen wij vragen van onze bezoekers welke smart tv het beste is. Ons antwoord is dat dat heel erg aan je eigen wensen en voorkeuren ligt. Wanneer je van grotere schermen houdt is het belangrijk om naar de formaten te kijken. Vind je kwaliteit belangrijk, bekijk dan goed de resolutie.

Bekijk de meest recente software ondersteuning smart tv

Gaat het je toch meer om de meest recente ondersteuningen, kijk dan goed naar hoe nieuw de software is die erop staat. Het allerbelangrijkste is natuurlijk het budget. Je hebt al voor €200 een smart tv, dit kan oplopen tot duizenden euro’s. Het is daarom verstandig om je budget in kaart te brengen voordat je gaat zoeken naar een smart tv.

Soms zitten er fouten in de software

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat het soms voor kan komen dat er fouten in de software kunnen zitten. Dit kan ervoor zorgen dat je beeld hapert. Dit komt door de televisie die zelf beelden berekent. Het verschil tussen de hertz zie je pas bij een hoog verschil. Maak je daar dus niet druk om.

 

Kijk altijd naar de reviews

Het is belangrijk om eerst uit te zoeken welke smart tv goed bij je past en hoe andere mensen het ervaren. Lees daarom altijd reviews van de smart tv’s. Grotere merken stralen meer vertrouwdheid uit. Kijk dan ook eerst goed van welk merk de smart tv is.

Smart tv merken

Er zijn heel veel verschillende tv merken. Van Sony, Philips tot LG. Dit zijn de bekendste merken. Wij raden aan om een smart tv aan te schaffen van een bekend merk. Bekende merken hebben zich al bewezen en hebben vertrouwen bij de consument. Daarnaast is het van belang om kwaliteit/prijs verhouding goed te bekijken.

Welke schermgroottes zijn er?

Er zijn diverse schermgroottes voor de smart tv:

  • Smart tv 24 inch
  • Smart tv 28 inch
  • Smart tv 32 inch
  • Smart tv 40 inch
  • Smart tv 42 inch
  • Smart tv 43 inch
  • Smart tv 49 inch
  • Smart tv 50 inch
  • Smart tv 55 inch
  • 4k smart tv