SONY TV kopen?

Een Sony TV kopen is natuurlijk een leuke ervaring, maar waar moet je eigenlijk beginnen tegenwoordig. Er zijn talloze verschillende types beschikbaar, de prijzen variëren enorm en er is ook nog een overschot aan verschillende SONY TV types beschikbaar.

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeften

Daarbij zijn je eigen wensen en behoeften ook belangrijk, zo kun je op zoek zijn naar de beste televisie terwijl anderen weer op zoek zijn naar de meest interessante Sony TV aanbiedingen.

Een Sony televisie vinden kan best lastig zijn

Kortom, een goede televisie kopen is zo makkelijk nog niet en het enorme aanbod zorgt er soms voor dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dat hebben we voor je aangepakt, je kunt bij ons de beste Sony televisies en aanbiedingen in een handige top 10 zijn. Daarbij kun je allerlei tips lezen om de beste keuze te maken.

 

Bekijk Top 10 & begin met de Sony TV vergelijken

Zoals we net besproken willen we de weg naar een nieuwe Sony televisie vinden een stuk gemakkelijker maken voor jou als consument.

Bekijk de handige top 10 lijsten

Bekijk daarom onze handige top 10 lijsten, we hebben de beste televisies voor je uitgekozen en rekening gehouden met interessante tv aanbiedingen zodat je direct je slag kunt slaan als er een goed model in de aanbieding is bij een van de bekende retailers zoals Coolblue, Mediamarkt, BOL of andere aanbieders.


1. SONY KD-77A1

Sony heeft natuurlijk een aantal geweldige modellen uitgebracht de afgelopen jaren maar de Sony KD-77A1 is een absolute topper in het assortiment van de grote fabrikant. Je hebt de beschikking over een 10 bit paneel waardoor je geniet je van realistische en kleurrijke HDR beelden.

Super Bit Mapping op de Sony KD-77A1

Door de Super Bit Mapping techniek heb je subtiele gradaties in kleur. Een regenboog bevat veel verschillen in kleurtinten en door deze techniek zie je ze allemaal op je scherm.

Je hebt ook een subwoofer in de standaard

Daarbij heb je standaard een subwoofer in de standaard zitten die er voor zorgt dat je muziek en films helemaal tot leven komen met kwalitatief hoog geluid.

✓ OLED scherm heb je een beeld met een hoge contrastratio en natuurlijke kleuren.

✓ UHD premium levert een hogere helderheid en groter kleurbereik dan standaard UHD.

✓ Dankzij de 100 Hz beeldverversing worden snelle beelden vloeiend weergegeven.


2. Sony KD 65XE9005

Als je op zoek bent naar een grote televisie die ook nog een scherpe en vloeiende beelden met een beeldverversing van 100 Hertz levert ben je aan het juiste adres met de Sony KD 65XE9005.

X-Motion Clarity techniek

Door de X-Motion Clarity techniek zie je bijna elk snel beeld razendsnel zonder vertraging voorbijkomen. Je verliest onder geen enkel beding helderheid in je beeld en dat is handig als je veel naar voetbal kijkt of actiefilms kijkt.

4K en HDR ondersteuning Sony KD 65XE9005.

Daarnaast heb je uiteraard 4K en HDR ondersteuning en heb je de beschikking over een scherm dat meer dan een miljard kleuren toont waardoor je alle kleurverschillen direct terug ziet komen. Je kunt deze SONY TV verbinden met internet zodat je de beschikking hebt over allerlei SMART functies door het Android besturingssysteem.

✓ Dankzij de 100 Hz beeldverversing worden snelle beelden vloeiend weergegeven.

✓ Android TV besturingssysteem brengt live televisie, apps en internet overzichtelijk samen.

✓ Bedien de tv met je stem via de geïntegreerde microfoon in de afstandsbediening.


3. Sony KD-55XE9005

Als je gekozen hebt voor de Sony KD-55XE9005 weet je direct zeker dat je een model hebt met heldere en vloeiende beeldweergave. Je kunt met deze televisie 4K beelden bekijken met 100 Hertz waardoor je beeld constant ververst wordt.

Ideale SONY TV voor games & films

Dat is vooral handig als je veel gebruik maakt van games of als je vaak actiefilms kijkt. Daarnaast heb je de beschikking over een 10 bit paneel waardoor deze SONY TV geschikt is voor HDR video en door het grote kleurbereik en contrast zien beelden er super realistisch uit.

Smart functies en meegeleverde afstandsbediening

Ook kun je de televisie verbinden met internet en krijg je direct toegang tot allerlei handige websites, apps en games. Ook heb je een meegeleverde afstandsbediening die aangestuurd kan worden met spraakbesturing.

✓ UHD premium levert een hogere helderheid en breder kleurbereik dan standaard UHD.

✓ Je bekijkt met deze SONY tv realistische en kleurrijke HDR beelden dankzij het 10 bit paneel.

✓ Door de 100 Hertz beeldverversing worden snelle beelden vloeiend weergegeven.


4. Sony KD-75XF9005

Als je op zoek bent naar een joekel van een beeld dan ben je aan het juiste adres bij de Sony KD-75XF9005, ondanks de grootte van het scherm heb je de beschikking over scherpe en vloeiende beelden door de beeldverversing van 100 Hertz.

Enorm scherpe beelden bij deze Sony TV

Daarbij heb je zoals je gewend bent bij Sony TV's de beschikking over X-Motion Clarity. Dat betekent dat je snelle beelden zonder enige hapering kunt afspelen, daarbij is er 4K en HDR ondersteuning zodat je beelden op de allerhoogste resolutie kunt afspelen.

Internet & SMART Functies

Via internet verbind je de tv met de smart tv functies. Het Android besturingssysteem biedt een overzichtelijk menu waarin live tv, apps en internet samenkomen. Zo kun je makkelijk schakelen tussen een tv programma en een video van een streamingdienst.

✓ Android TV besturingssysteem brengt live televisie, apps en internet overzichtelijk samen.

✓ Bedien de tv met je stem via de geïntegreerde microfoon in de afstandsbediening.

✓ Dankzij de 100 Hz beeldverversing worden snelle beelden vloeiend weergegeven.


5. Sony KD-65XF7004

Een van de meest gekochte SONY televisies tegen een schappelijke prijs is de Sony KD-65XF7004, dat is vooral zo omdat dit toestel extreem geschikt is voor gamers.

Ideale Sony TV voor gamers

Je kunt namelijk profiteren van de lage input lag waardoor je een minimale vertraging hebt tussen de controller en de actie op het scherm.

Daarbij kun je gemakkelijk 3 apparaten aansluiten op de HDMI poorten, denk daarbij aan een Blu-ray speler, digitale decoder en spelcomputer.

Geweldige beeldkwaliteit voor een zachte prijs

Qua beeldkwaliteit hoeven we niet te twisten over de kwaliteit, het maakt niet uit of je nu een game speelt of een film kijkt, je hebt met de 4K UHD resolutie altijd scherpe beelden en elk detail is duidelijk zichtbaar.

✓ Tijdens het gamen minimaliseert de lage input lag vertraging tussen de controller en de actie op het scherm.

✓ Via wifi verbind je de televisie draadloos met internet.

✓ Door de smart functies heb je toegang tot apps, games en online entertainment.


6. Sony KD-65XE8505

Ook de Sony KD-65XE8505 is een van de snelste Sony televisie met een beeldverversing van 100 Hertz. Je weet daardoor zeker dat alle snelle bewegingen op het beeldscherm vloeiend worden weergegeven, dat is vooral handig als je veel games speelt of actiefilms kijkt.

Smart Hub maakt het gebruik eenvoudig

Ook heb je de beschikking over een handige Smart hub waar je gemakkelijk toegang op het internet kunt krijgen. Met het Android besturingssysteem kun je gemakkelijk gebruik maken van apps, live tv en internet.

Triluminos scherm zorgt voor top kleuren

Daarnaast heb je door het Triluminos scherm de beschikking over 4K resolutie en heb je altijd de beschikking over de meest realistische kleurweergave, het design van de Sony KD-65XE8505 is dun en slechts 4,4 cm dik.

✓ UHD premium levert hogere helderheid en breder kleurbereik dan een standaard UHD.

✓ Dankzij de 100 Hertz beeldverversing worden snelle beelden vloeiend weergegeven.

✓ Je bekijkt met deze tv realistische en kleurrijke HDR beelden dankzij het 10 bit paneel.


7. Sony KD-43XF8505

Een ding is zeker, met deze 43 inch Sony televisie mis je geen enkel detail in je favoriete film of serie.

100 Hertz beeldverversing

Je hebt de beschikking over een beeldverversing van 100 Hertz en elke actiescène komt vloeiend in beeld. Daarbij beschik je over het bekende Android TV besturingssysteem waardoor je gemakkelijk gebruik kunt maken van allerlei smart functies.

Maak gemakkelijk gebruik van je favoriete apps

Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk gebruik maken van Netflix of Youtube. Een ding is zeker, het maakt niet uit via welke bron je kijkt, op het 10 bit scherm komen 4K en HDR beelden realistisch in beeld.

De meegeleverde afstandsbediening beschikt over een ingebouwde microfoon. Hiermee pas je via spraakcommando's het volume aan of wissel je van zender.

✓ Android TV besturingssysteem brengt live televisie, apps en internet overzichtelijk

✓ Via wifi verbind je de televisie draadloos met internet.

✓ Dankzij de 100 Hz beeldverversing worden snelle beelden vloeiend weergegeven.


8. Sony KD-49XF8505

Een ding is zeker, met de Sony KD-49XF8505 mis je geen enkel detail in je favoriete film of serie. Je hebt de beschikking over een beeldverversing van 100 Hertz en elke actiescene komt vloeiend in beeld.

Krachtig besturingssysteem

Daarbij beschik je over het bekende Android TV besturingssysteem waardoor je gemakkelijk gebruik kunt maken van allerlei smart functies. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk gebruik maken van Netflix of Youtube.

HDR of 4K is geen enkel probleem

Een ding is zeker, het maakt niet uit via welke bron je kijkt, op het 10 bit scherm komen 4K en HDR beelden realistisch in beeld. De meegeleverde afstandsbediening beschikt over een ingebouwde microfoon. Hiermee pas je via spraakcommando's het volume aan of wissel je van zender.

✓ Android TV besturingssysteem brengt live televisie, apps en internet overzichtelijk samen.

✓ Dankzij de 100 Hz beeldverversing worden snelle beelden vloeiend weergegeven.

✓ Via wifi verbind je de televisie draadloos met internet.


9. Sony KD-75ZF9

Ben jij op zoek naar een van de meest realistische filmervaringen van 2019. Dan ben je met de Sony KD-75ZF9 aan het juiste adres.

Je hebt met deze 4K UHD televisie altijd de beschikking over kleurrijke, heldere en scherpe beelden. Daardoor mis je geen enkele snelle actie op deze SONY televisie.

100 Hertz Full Array Local Dimming

Je hebt de beschikking over 100 Hertz beeldverversing en door de full aray local dimming is het verschil tussen kleuren en zwarttinten bijna nihil.

Android besturingssysteem

Het kan natuurlijk voorkomen dat er niets op televisie is, geen zorgen want met het Android besturingssysteem switch je binnen no-time naar live TV, internet, Netflix of andere aangesloten apparaten.

✓ UHD premium levert een hogere helderheid en breder kleurbereik dan standaard UHD.

✓ Dankzij de 100 Hertz beeldverversing worden snelle beelden vloeiend weergegeven.

✓ Je bekijkt met deze tv realistische en kleurrijke HDR beelden dankzij het 10 bit paneel.


10. Sony KD-65ZF9

Ben jij op zoek naar een van de meest realistische filmervaringen van 2019. Dan ben je met de Sony KD-65ZF9 aan het juiste adres.

Sony KD-65ZF9 is een krachtige UHD televisie

Je hebt met deze 4K UHD televisie altijd de beschikking over kleurrijke, heldere en scherpe beelden. Daardoor mis je geen enkele snelle actie op deze SONY televisie.

Je hebt de beschikking over 100 Hertz beeldverversing en door de full aray local dimming is het verschil tussen kleuren en zwarttinten bijna nihil.

Android besturingssysteem

Het kan natuurlijk voorkomen dat er niets op televisie is, geen zorgen want met het Android besturingssysteem switch je binnen no-time naar live TV, internet, Netflix of andere aangesloten apparaten.

✓ UHD premium levert een hogere helderheid en breder kleurbereik dan standaard UHD.

✓ Je bekijkt met deze tv realistische en kleurrijke HDR beelden dankzij het 10 bit paneel.

✓ Dankzij de 100 Hertz beeldverversing worden snelle beelden vloeiend weergegeven.


Een SONY TV kopen, waar op letten?

Sony heeft tegenwoordig natuurlijk allerlei producten in de markt, zo kun je denken aan de superbekende Playstation Console, de Xperia smartphones, Home-cinema sets en uiteraard de welbekende Sony Bravia TV.

Wat voor tv's verkoopt Sony allemaal?

Nou, dat aanbod is best gevarieerd want de televisies van Sony varieren allemaal tussen de 32 inch tot en met 88 inch. Dat betekent dat je een beelddiagonaal hebt die varieert tussen de 81 cm en 218 cm.

Dan heb je natuurlijk ook nog de keuze uit verschillende soorten Sony TV's. Je heb namelijk LCD en LED televisies en je hebt ook nog de keuze uit de sublieme Sony OLED televisies. Deze zijn een stuk duurder als de eerdergenoemde types maar daar krijg je wel geweldige beelden en kwaliteit voor terug.

Levensduur Sony televisie

De Sony TV heeft over het algemeen een goede levensduur en de bouwkwaliteit van Sony is dik in orde. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat ongeveer 5% van de ondervraagden consumenten last heeft gehad van problemen na het aankopen van een Sony TV.

Om het een en ander duidelijk te maken hebben we de verschillende modellen Sony televisies beschreven zodat je een beeld krijgt van wat er allemaal te koop is.

Zoals eerder besproken wordt een Sony TV dus aangeduid met schermgroottes in inches die gevolgd worden door 2 letters en een aantal cijfers. Om het overzichtelijk te houden beginnen we met het bespreken van de eerste letter die na de schermmaat wordt aangegeven.

Sony R televisie

Over het algemeen deze modellen de goedkoopste sony tv's. Je kunt ze al aanschaffen vanaf 400 euro en ze beschikken over de meest standaard functies. Het is vaak niet mogelijk om apps te gebruiken de SMART functionaliteit ontbreekt. Ook heb je hier vaak kleinere maten tot je beschikking, je moet dan denken aan 32 inch tot 40 inch.

Deze schermen zijn dan vaak HD Ready, we hebben het dan vooral over de 32 inch schermen. Als je voor de 40 inch schermen gaat kun je er vanuit gaan dat je over Full-HD beschikt.

Sony W televisie

De W modellen van Sony zijn over het algemeen iets uitgebreider. Je kunt hier vaak apps op draaien en alle televisies beschikken over een full-hd resolutie. Er is geen beschikking over Android TV en de beeldmaten varieren in dit segment tussen de 32 inch en 49 inch. Over het algemeen kosten dit soort modellen rond de 600 euro.

Sony X televisie

De X modellen van Sony zijn over het algemeen vrij luxe. Alle schermen zijn voorzien van LED en ULTRA HD en maken gebruik van Android TV. Daarnaast zijn er verschillende modellen beschikbaar die gebruik maken van allerlei beeldoptimalisatie software waardoor je prachtige beelden krijgt.

Denk daarbij aan de X1 processor, X-tended Dynamic range en de welbekende Sony Motionflow. Je hebt bij de X versie grote verschillen tussen alle beeldmaten want je kunt kiezen uit maten vanaf 43 tot 75 inch. Over het algemeen kosten deze modellen rond de 900 euro.

 

Sony ZD9 / A1 / AF televisie

Als je voor deze Sony televisies gaat weet je zeker dat je een geweldig ervaring tegemoet gaat. De Sony ZD9 / A1 / AF types zijn namelijk de meest luxe modellen van Sony.

Ze beschikken over de meest geavanceerde technieken om beelden te optimaliseren en je kunt alleen kiezen uit grote beeldformaten van 65 of 75 inch.

Het is wel belangrijk om te weten dat in de A1 serie de enige oled tv's zitten die Sony verkoopt. Verkrijgbaar in 55 en 65 inch en te koop vanaf ongeveer €3500. De ZD9 is een led tv van 65 of 75 inch, met een gemiddelde prijs van €5000.Welke modellen van Sony zijn populair in Nederland?

⦁ sony kd-55a1
⦁ sony xe9005
⦁ sony kd-43xf8505
⦁ sony tv kdl32wd757
⦁ sony tv kd 43xf8599
⦁ sony tv kd 55xf8096
⦁ sony tv kd 55xf7096
⦁ sony x900e
⦁ sony af8
⦁ sony xe90
⦁ sony 49xe9005
⦁ sony kd-49xe9005
⦁ sony kd-55xe9005
⦁ sony kdl-40we660

 

Welke schermgroottes Sony Tv's zijn er?

Over het algemeen zijn er tegenwoordig Sony televisies te verkrijgen in werkelijk elke maat. Zo kun je kiezen voor een kleiner model of heb je de beschikking over de nieuwste grote schermen van 65 inch. Kortom, er is voor ieder wat wils, over het algemeen wordt er door Nederlanders het meeste gezocht op de volgende types:


⦁ sony tv 4k 43 inch
⦁ sony tv 65 inch 4k
⦁ sony tv 50 inch
⦁ sony tv 49 inch
⦁ sony tv 55 inch 4k
⦁ sony tv 65 inch
⦁ sony tv 43 inch
⦁ sony tv 32 inch
⦁ sony tv 55 inch
⦁ sony tv 40 inch
⦁ sony 65 inch
⦁ sony 4k tv 55 inch